Predstavljen Faeton, najluksuzniji Folksvagen

Bez autora
Apr 26 2010

"Folksvagen" (VW) je osvežio veliku limuzinu, i predstavio je na Auto salonu u Pekingu, upravo tamo gde je i najpoželjniji. Mada je "Folksvagen faeton" bio označen kao eksperiment, na nekim tržištima je zauzeo veoma čvrste pozicije, i stavio se naspram BMW-a, "Mercedes-benca" i "Audija". Mada je što se spoljašnjosti tiče atraktivniji nego što je bio, "faeton" je više izmenjen unutar kabine. Tu je VW-ov navigacioni sistem poslednje generacije, uz kameru koja beleži sve što je potrebno na putu i o tome obaveštava vozača. Tu je takođe i sistem koji prevenira neželjen izlazak iz vozne trake, kao i Dynamic Light Assist koji podešava prednja svetla u skladu sa uslovima u saobraćaju. Kada govorimo o agregatima, paleta je poznata. Perjanicu čini 6,0 litarski W12 sa 450 konjskih snaga, a dostupne su i 4,2 litarska V8 jedinica sa 335 konja, kao i 3,6 litarski V6 sa 280 konja. Za ljubitelje dizela opcija je 3,0 litarski V6.

Predstavljen Faeton, najluksuzniji Folksvagen"Folksvagen" (VW) je osvežio veliku limuzinu, i predstavio je na Auto salonu u Pekingu, upravo tamo gde je i najpoželjniji.

Mada je "Folksvagen faeton" bio označen kao eksperiment, na nekim tržištima je zauzeo veoma čvrste pozicije, i stavio se naspram BMW-a, "Mercedes-benca" i "Audija".

Mada je što se spoljašnjosti tiče atraktivniji nego što je bio, "faeton" je više izmenjen unutar kabine. Tu je VW-ov navigacioni sistem poslednje generacije, uz kameru koja beleži sve što je potrebno na putu i o tome obaveštava vozača.

Tu je takođe i sistem koji prevenira neželjen izlazak iz vozne trake, kao i Dynamic Light Assist koji podešava prednja svetla u skladu sa uslovima u saobraćaju.

Kada govorimo o agregatima, paleta je poznata. Perjanicu čini 6,0 litarski W12 sa 450 konjskih snaga, a dostupne su i 4,2 litarska V8 jedinica sa 335 konja, kao i 3,6 litarski V6 sa 280 konja. Za ljubitelje dizela opcija je 3,0 litarski V6.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik